Με διαφορά μίας (1) ημέρας δημοσιεύθηκαν δυο διαφορετικές δημοσκοπήσεις, η μία της ALCO και η άλλη της VPRC. Η πρώτη έδινε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ποσοστά 11,8% και 21,2% αντίστοιχα (ή αν προτιμάτε 14,8 και 26,7 αφαιρώντας την αποχή και τα άκυρα). Η δεύτερη της VPRC έδινε 32% στη ΝΔ και 18,5% στο ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή, με βάση τις έγκυρες ψήφους στην ALCO και θεωρώντας ότι και οι δύο εταιρείες είναι αντικειμενικές, μέσα σε μία μέρα η ΝΔ κέρδισε 5,3% και το ΠΑΣΟΚ 3,7%. Δεν έχω σπουδάσει στατιστική δημοσκοπήσεων, αλλά τέτοια διαφορά μεγαλύτερη από 10% είμαι σίγουρος ότι δεν δικαιολογείται από απλό στατιστικό λάθος και με σωστό δείγμα.

Άρα, θεωρώντας πάντα ότι οι εταιρείες έκαναν σωστά τη δουλειά τους, κάτι πρέπει να άλλαξε κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων. Δηλαδή η ψήφος εμπιστοσύνης, η διαγραφή Χατζηγάκη από τη ΝΔ και Καμμένου από την κοινοβουλευτική ομάδα και η επιστολή των 101 στελεχών του ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για τις αυξήσεις στα ποσοστά των 2 μεγάλων κομμάτων. Ή, λέμε τώρα, μπορεί και να μας κοροϊδεύουνε.

Advertisements