Μία αμαρτία που παραμένει μυστική, δεν είναι αμαρτία. Τί συμβαίνει όμως όταν αυτή η αμαρτία αποκαλυφθεί; Τότε γεννιέται το σκάνδαλο. Ξεκινώντας όμως από την αρχή,το σκάνδαλο είναι πάντοτε μία πολύ ενοχλητική υπόθεση για κάθε εξουσία, (πολιτικό σκάνδαλο). Η καριέρα κάθε πολιτικού εξαρτάται από την εικόνα που προβάλλει προς τα εξω, η οποία με την σειρά της πρέπει να χαρακτηρίζεται από αξίες,κανόνες αλλά καί από κάποιους ηθικούς κώδικες. Το λεγόμενο «σκάνδαλο» λοιπόν συσχετίζεται με την παραβίαση όλων των παραπάνω.

Με μία μικρή ιστορική αναδρομή μπορέι κανείς να θυμηθεί τα πιο διάσημα σκάνδαλα που συγκλόνησαν το πανελλήνιο αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. Στις ΗΠΑ το σκάνδαλο Γουοτεργκεϊτ, και η υπόθεση Λεβίνσκι,αλλά και στη χώρα μας το σκάνδαλο Κοσκωτά και της Siemens. Όπου υπάρχει εξουσιά, υπάρχει και διαφθορά, συνεπώς και κάποιο υποκρυπτόμενο σκάνδαλο. Τα σκάνδαλα λοιπόν βρίσκονται εκεί όπου η εξουσία έχει χάσει την ηθική της

«Ηθική».Μία λέξη σχεδόν χαμένη στην σημερινή επικρατούσα διαφθορά τόσο στον χώρο των πολιτικών όσο και στο χώρο των δημοσιογράφων. Σε ένα παιχνίδι συμφερόντων, ξετυλίγεται το κουβάρι των ενόχων, αποκαλύπτοντας όχι μονο πολλά σκανδαλα εντός του πολιτικού χώρου αλλά και στη λεγόμενη τρίτη εξουσία.

Ξεκινώντας λοιπόν από σήμερα και για τις επόμενες εβδομάδες θα σας παρουσιάσουμε τα διασημότερα στους Έλληνες σκάνδαλα. Σήμερα:  το σκάνδαλο Γουότερκεϊτ και η πτώση του Νίξον.

Advertisements