Πριν από μερικές μέρες βρέθηκα στην Πάτρα και, ελλείψη διαδικτύου, για την ανανέωση της ιστοσελίδας κατέληξα σε ένα internet cafe στη Γεροκωστοπούλου. Κάποια στιγμή ακούγεται από έξω ένας παρατεταμένος βαρύς μηχανικός ήχος. Ο ιδιοκτήτης, που μέχρι εκείνη τη στιγμή απασχολούσε τον εαυτό του σε έναν υπολογιστή, τεντώθηκε με απορία και μετά από λίγο ρώτησε:

– Ρε παιδιά, τί είναι αυτό που ακούγεται; Περνά κανα μηχάνημα;

Γυρίζω, βλέπω ένα σάρωθρο (το μηχάνημα στη φωτογραφία) και του απαντάω:

– Είναι αυτό το μηχάνημα που πετάει νερό και αέρα για να καθαρίσει το δρόμο.

– Σίγουρα;

– Ναι.

– Ε ΔΕ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ (τη συνέχεια τη φαντάζεστε).

Αφού πέρασε ένα λαϊκό πεντάλεπτο ο ιδιοκτήτης μας εξήγησε ότι την προηγούμενη φορά που είχε περάσει αυτό το μηχάνημα (εξαιρώντας προφανώς το καρναβάλι) ήταν στις εκλογές του 2009! Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ήταν ότι η μόνη λύση στα προβλήματα της χώρας είναι να γίνονται εκλογές κάθε δίμηνο, αφού έτσι θα έχουμε μονίμως προεκλογική περίοδο με όλα τα οφέλη της!

Είχε όμως άδικο; Κάθε φορά τυχαίνει να είναι περίοδος εκλογών όταν οι Δήμοι μας θα είναι το τέλειο μέρος για να ζεις, το νέο κομμάτι της Εγναντίας ή της Ιονίας Οδού θα εγκαινιάζεται, θα ανοίγει νέος σταθμός του μετρό, θα αυξάνονται τα επιδόματα και θα μειώνεται η ανεργία. Χώρια ότι όλοι οι πολιτικοί θα προσέχουν περισσότερο τις πράξεις τους αφού κάθε τρείς και λίγο θα λογοδοτούν στον ελληνικό λαό.

Δε γνωρίζω αν όντως το μηχάνημα αυτό βγαίνει στο δρόμο ανά τετραετία (και δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τον ιδιοκτήτη του cafe), σίγουρα όμως η γραφικότητα του Έλληνα πολιτικού που θα φυλάξει για τελευταία στιγμή αυτά που έχει να προσφέρει, μήπως ο πολίτης πιστέψει τελικά στους λαγούς με πετραχείλια, έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, αλλά δυστυχώς έχει περάσει και μέσα στο DNA μας και θεωρείται πλέον από όλους μας αυτονόητη.

Advertisements