Διαβάσαμε σήμερα ότι άνθρωπος αναγκάζεται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 0,01€. Καλά βλέπετε, ένα λεπτό του ευρώ! Σε αντίθετη περίπτωση, δεν γίνεται να πάρει ενημερώτητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος θα στηθεί στην ουρά, θα περιμένει με τις ώρες, θα πρέπει να εξηγήσει σε κάποιον ταμία τι στην ευχή κάνει και ότι, ναι, θέλει να καταθέσει ακριβώς 1 λεπτό, και θα επιστρέψει στη δουλειά του έχοντας χάσει πολύτιμο χρόνο -που προφανώς κοστίζει παραπάνω από 1 λεπτό.

Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

Ακούγεται εντελώς απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα ελληνικό. Κάποιος πρέπει να στηθεί σε ουρά για να πληρώσει 0,01 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ.

Αυτό ανέφερε η ειδοποίηση που έλαβε ένας συνταξιούχος, από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Οπως είπε ο Π. Τάτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με αυτό το έγγραφο ενημερώθηκε ότι οφείλει το… ιλιγγιώδες ποσό του 0,01 ευρώ, στο οποίο μάλιστα σημειωνόταν ότι μπορεί να το εξοφλήσει και σε δόσεις!

«Αύριο πρέπει να στηθώ στην ουρά στην τράπεζα για να πληρώσω αυτό για να μου δώσουν την ενημερότητα», είπε έκπληκτος ο συνταξιούχος, που προσπαθούσε να αντιμετωπίσει με χιούμορ την άνευ λόγου ταλαιπωρία που θα υποστεί.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Στην σύγχρονη κοινωνία, η παράνοια και η γραφειοκρατία είναι ταυτόσημες έννοιες.
Advertisements