Όταν τα κόμματα διέρχονται κρίση, τότε κάνουν την υπέρβασή τους με στόχο την επιβίωσή τους.

Αυτό έκανε η ΝΔ 18 χρόνια πριν εκλέγοντας στην ηγεσία της έναν βουλευτή από τη νέα γενιά, τον Κώστα Καραμανλή, αυτό έκανε πριν μερικά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγοντας τον Αλέξη Τσίπρα που δεν ήταν καν βουλευτής, αυτό φαίνεται ότι κάνει τώρα και το ΠΑΣΟΚ το οποίο ψυχορραγεί.

Αφορμή γι’ αυτές τις γραμμές είναι η δήλωση του Βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος δεν έχει μπει ακόμα στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του, αλλά διακρίθηκε μέχρι σήμερα για τον συγκροτημένο ανανεωτικό λόγο του και τις ξεκάθαρες θέσεις του απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Από την ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και με την οποία δηλώνει ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η σημερινή ηγεσία της ΝΔ αλλά και οι βουλευτές και τα στελέχη της καλό είναι να δώσουν προσοχή στο παρακάτω απόσπασμα:

«Ο χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μεγαλώνει καθημερινά.

Ο σύριζα αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί να αποτελέσει το νέο, ότι φέρνει μαζί του το παλιό ..ότι φέρνει μαζί του όλα όσα μας οδήγησαν εδώ.

Η Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οδηγείται με δική της πρωτοβουλία όλο και πιο δεξιά.

Η ανάγκη της κοινωνίας να εκπροσωπηθεί αυτός ο χώρος, μας στέλνει μήνυμα για ριζική τομή με το χθες και σχέδιο για το αύριο».

Το ξαναλέμε για όσους δεν το κατάλαβαν: Η ανάγκη να εκπροσωπηθεί ο κενός χώρος μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ήδη το ΠΟΤΑΜΙ. Τώρα αναδιοργανώνεται και το ΠΑΣΟΚ έχοντας τον ίδιο στόχο. Και όσο πιο δεξιά πηγαίνει η ΝΔ, όσο στην ηγεσία της παραμένει η ίδια φθαρμένη στα μάτια της κοινωνίας ηγετική ομάδα, τόσο πιο πολλές δυνατότητες θα δίνει και στο ΠΟΤΑΜΙ και στο ΠΑΣΟΚ και σε ό,τι άλλο εν τω μεταξύ εμφανισθεί, να καλύψει το κενό. Και η εξήγηση είναι απλή. Η φύση, η ζωή, η πολιτική απεχθάνονται τα κενά.

 

Γιώργος Κοντογιάννης

Advertisements