Πατήστε «View more» για να δέιτε ολόκληρο το άρθρο!

Νότια του Βασιλείου της Δανιμαρκίας


proof-jane-goodall-122635

Η θρυλική Βρετανίδα πρωτευοντολόγος Τζέιν Γκούνταλ (γεν. 3 Απριλίου 1934) είναι ονομαστή όχι μόνο ως η μεγαλύτερη ειδικός της ανθρωπότητας πάνω στους χιμπατζήδες αλλά και ως ένα αξιόλογο μυαλό που γεφυρώνει την αυστηρότητα της επιστήμης με την ευαισθησία της πνευματικότητας.
Σε ένα απόσπασμα από την εντελώς φανταστική εξερεύνηση της επιστήμης και της πνευματικότητας του 1999, Reason for Hope: A Spiritual Journey, που μας έδωσε επίσης το πανέμορφο ποίημα “The Old Wisdom”, η Γκούνταλ προβληματίζεται πάνω σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής της — το διαζύγιό της το 1974, σε συνδυασμό με την προσπάθειά της να συμβιβάσει την πίστη σε μια ανώτερη δύναμη που έτρεφε σε όλη της τη ζωή με τη νέα κατανόηση και το δέος απέναντι στην εξέλιξη ύστερα από τη μεταμορφωτική της εμπειρία πάνω στη μελέτη των χιμπατζήδων, στο Εθνικό Πάρκο Κόμπε Στριμ.

Η Τζέιν ίδρυσε το «Jane Goodall Institute», μια διεθνή οργάνωση για την προστασία των άγριων ζώων και του περιβάλλοντος, για να βοηθήσει αυτά τα ζώα που αγαπά τόσο πολύ. Κάποια από τα πράγματα που κάνει το Ίνστιτουτο…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 146 επιπλέον λέξεις

Advertisements